5G čipy: Prohlédněte si jejich interaktivní přehled

Na trhu aktuálně najdeme už poměrně bohatý výběr 5G zařízení a čipy s podporou sítí páté generace tak už nejsou nic exotického. V reálu je vyrábějí továrny jen dvou výrobců, ale designové návrhy jim dodává pět značek. Přinášíme interaktivní přehled dostupných čipových sad s podporou 5G.

Ti dva výrobci jsou jihokorejský Samsung a tchajwanská společnost TSMC. První vyrábí vlastní čipy a některé procesory Qualcommu. TSMC pak produkuje čipy pro Apple, MediaTek a Huawei.

Přestože pro rok 2021 bude výběr už velmi bohatý, většina čipových sad (vedle hlavního procesoru obsahují i modem, grafický čip a podobně) s podporou 5G patří do těch nejvyšších kategorií. Objevují se však už i čipy pro levnější modely střední třídy a do konce roku budou na trhu i 5G čipy pro přístroje s cenou pod 5 000 korun.

Aktuální přehled 5G čipů v interaktivním obrázku:

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek