Zkusíte zainvestovat do 5G?

Zkuste si zainvestovat do 5G. Stačí pár tisíc korun

Sítě 5G jsou realitou a věnuje se jim spousta společností. Mnohým se daří velmi dobře a vy na tom můžete vydělat. Můžete to zkusit i s malou sumou. Zkuste si zainvestovat do 5G, není to složité.

Investování do akcií je samozřejmě vždy rizikové. Můžete vydělat, ale můžete i snadno prodělat. To musíme uvést hned na úvod. Je to prostě investování do cenných papírů, a to má svá pravidla.

Základy investování představovat nebudeme, to je nad rámec tohoto článku. Informací najdete na internetu obrovské množství, a to i v češtině.

Nejprve se dobře informujte

Pokud budete chtít investovat do společností, které se zabývají sítěmi 5G, tak si je můžeme zjednodušeně rozdělit na firmy americké, evropské a asijské. Takové rozdělení je důležité pro výběr obchodníka. Ne každý totiž umožňuje obchodovat na všech burzách po celém světě.

Konkrétní brokery vám doporučovat nebudeme, výběr je velký a záleží na vašich preferencích. Všeobecně platí, že u základních účtů bez poplatků lze obvykle obchodovat jen s akciemi kotovanými na amerických burzách a na některých evropských trzích.

To nemusí být na překážku, obchodovat tam můžete i s akciemi mnoha evropských a asijských společností. Ale v některých případech je nutné vybírat obchodníky, kteří nabízejí obchody i z asijských nebo konkrétních evropských burz.

Firem, které se věnují 5G, je po celém světě velké množství. Zhruba si je však můžeme rozdělit na operátory, dodavatele infrastruktury, dodavatele součástek a výrobce koncových zařízení. V některých případech pak firmy zapadají do více kolonek, jako třeba Samsung.

Zkusíte zainvestovat do 5G?

V případě operátorů můžete ještě nyní kupovat na pražské burze akcie operátora O2. Jenže majitel operátora, skupina PPF, získala nedávno přes 90 procent akcií. Může tak zbylé akcionáře takzvaně vytěsnit a v plánu je i stažení akcií z burzy.

Na newyorské burze, ke které se dostanete u obchodníků nejsnáze, můžete nakupovat akcie amerických operátorů T-Mobile (US), Verizon a AT&T. K dispozici jsou třeba i akcie Vodafonu a některých dalších operátorů z celého světa.

U výrobců infrastruktury je to poměrně snadné. Na newyorské burze nakoupíte akcie Ericssonu, Nokie, Cisca nebo Qualcommu. Snadno dostupné jsou i akcie ZTE a Samsungu. Ty druhé pak na frankfurtské nebo jihokorejské burze. Výrobců některých součástí infrastruktury je velké množství, inspirovat se můžete třeba zde.

Firmám v oboru se všeobecně daří

V případě výrobců součástek se nabízí především producenti polovodičových součástek, primárně 5G procesorů. Z těch nejznámějších to je TSMC, jehož akcie jsou dostupné na newyorské burze. Konkurenční MediaTek je kotovaný na tchajwanské burze, ale na té americké můžete vybírat z desítek titulů. Například Broadcom, Nvidia, AMD, Intel, Texas Instruments a tak dále.

Na závěr tu máme výrobce samotných přístrojů. Snadno koupíte akcie Applu. Pro akcie Samsungu budete muset buď na frankfurtskou nebo jihokorejskou burzu, Lenovo také nakoupíte ve Frankfurtu nebo v Asii. Xiaomi je dostupné na asijských burzách, stejně jako TCL. Naopak nekoupíte akcie Huaweie, Oppa, Viva, OnePlusu nebo Realme. Ty nejsou veřejně obchodovatelné.

Pokud se rozhodnete zainvestovat do 5G firem, tak počítejte s tím, že oboru jako celku se velmi daří a mnoho akcií firem z oboru se pohybuje okolo pětiletých maxim. Ale dají se najít i akcie, které nejsou na vrcholu, příkladem je Vodafone. Ovšem jestli to je výhoda, to necháme na analyticích a na vás. My jen opět dodáme, že investice do akcií vždy nese určité riziko a stejně tak můžete vydělat nebo prodělat.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *