Nejlevnější 5G mobil od Samsungu

Nejlevnější 5G mobil od Samsungu. Úspora bude výrazná

Samsung se doposud do soutěže o nejlevnější či vůbec relativně levný 5G mobil nehnal. To se od poloviny července změní, nejlevnější 5G mobil od Samsungu bude startovat na 5 799 Kč.

S uvedenou cenou se sice Samsung A22 5G, jak se bude jmenovat, nebude moci pyšnit označením nejlevnější na trhu, ale výrazně se čínským konkurentům přiblížil. Aktuálně je nejlevnější Motorola G 5G za 4 999 Kč, následuje Xiaomi Redmi Note 5G za 5 299 Kč, třetím nejlevnějším je pak Realme 8 5G za 5 499 Kč. Samsung se zařadí na čtvrtou příčku.

Než však přijde, bude nejlépe pátý. Na trh totiž míří zřejmě úplně nejlevnější 5G mobil, kterým bude Poco M3 Pro 5G. To by mohlo startovat už na částce okolo 4 700 korun.

Nejlevnější 5G mobil od Samsungu

Ale to je Samsungu asi jedno, jeho tradiční postup není být nejlevnějším, ale je pro něj podstatné, aby byl konkurenceschopný. Což zatím s nejlevnějším 5G mobilem A32 5G za 7 999 Kč moc nebyl. Respektive, konkurence zlevňuje, takže v březnu byla cena tohoto modelu ještě ok, dnes už je pro daný segment vysoká.

Novinka tento problém vyřeší. Ale pozor při výběru, budou existovat dva modely A22, základní a 5G. Ten základní je levnější, začíná na částce o 500 korun nižší. A některé parametry výbavy má lepší. Například SAMOLED displej a lepší je i fotoaparát.

Ale je to něco za něco. U displeje má A22 5G vyšší rozlišení, disponuje FHD+ a i úhlopříčka je větší o dvě desetiny palce, u 5G modelu to je 6,6 palce. Samsung A22 5G má také výkonnější čip. Kvůli 5G ho Samsung osadil čipem Dimensity 700 od Mediateku. Základní A22 má také Mediatek, ale Helio G80. Rozdíl ve výkonu je až 40 procent ve prospěch 5G verze.

Bez 5G dostanete něco navíc

Fotoaparát má u obou variant hlavní snímač s rozlišením 48 Mpix, ale levnější LTE verze má optickou stabilizaci obrazu, což je v této třídě dost výjimečné. A22 5G tuto specialitu nemá, a má i menší rozlišení širokoúhlého snímače, disponuje jen 5 megapixely.

Stejná je baterie s kapacitou 5 000 mAh a 15W nabíjení. Nejlevnější 5G mobil od Samsungu se začne prodávat až v polovině července. Základní verze za 5 799 Kč má 4 GB operační a 64 GB užitkové paměti. Za příplatek 600 korun přidá Samsung dalších 64 GB operační paměti. Telefon bude dostupný ve třech barevných variantách.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *