Praktické čipování lidí

Konečně praktické čipování lidí? Pod kůži si můžete dát platební kartu

Mnoho konspirací spojuje očkování proti covid-19 s čipováním lidí. Což je fyzicky nemožné. Přesto lidské čipy existují a nyní je tu jeden, který představuje relativně praktické čipování lidí. Tedy především, když chcete v obchodě u pokladny šokovat.

Jak jsme již podrobně rozebírali v tomto článku, dostat do těla čip při očkování proti covid-19, respektive při výtěru z nosu, je fyzicky nemožné. Přestože to tvrdí konspirace. Především, čipy jsou mnohem větší, než je průměr injekčních jehel používaných při očkování.

Dále čipy pro lidi, které existují, nedávají pro jakékoliv praktické využití smysl. A třetí problém je v energii. Všechny lidské čipy jsou pasivní: aby něco takový čip mohl vysílat, tak by potřeboval baterii. Taková tužková by dlouhý provoz nezjistila a představte si, jak ji do vás někdo tlačí.

Lidské čipy existují

Ale ano, lidi se mohou nechat očipovat, takové čip existují. Dá se na ně uložit trocha dat, které pak lze přečíst čtečkou. Vše funguje na principu RFID či NFC. Čipy jsou pasivní, samotné nic vysílat nedokážou. A ano, je to spíš taková libůstka, praktické využití je diskutabilní.

Walletmor čip

Ovšem nyní jsme na jedno praktické využití narazili. Tento čip představuje prototyp pro praktické čipování lidí. Walletmor, jak se čip jmenuje, je náhradou platební karty. Prostě přijdete do obchodu, něco si vyberete a při placení nevytáhnete kartu nebo mobil, ale k terminálu jen přiložíte ruku.

Konečně praktické čipování lidí

Pokud si toho někdo všimne, tak zcela jistě vzbudíte slušnou pozornost. Z praktického hlediska je výhodou, že pokud si ruku neuříznete, tak si nikdy nezapomenete platební kartu s sebou. A vlastně to ani není až tak drahé.

walletmor čip

Čip stojí 100 nebo 200 eur (asi 2500 a 5000 Kč), to podle toho, jaká bude jeho funkčnost, respektive funkčnost v podobě platební karty. Levnější je na dva roky, dražší až do roku 2029. V ceně není implantace, která vyžaduje drobný chirurgický zákrok.

iCARD

Samotnou kartu provozuje start-up iCard, což je digitální peněženka, banka či fintech firma. Má oprávnění v podnikání po celé Evropské unii a sídlí v Bulharsku. Peníze si na tento účet můžete posílat ze své banky, vše se ovládá přes mobilní aplikaci.

Samotný Walletmor je firma registrovaná v Británii, ale je zde zřejmé polské pozadí zakladatele.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *