nejvýkonnější 5G procesor

Nejvýkonnější 5G procesor přijde ve třetím čtvrtletí

Qualcomm představil nejvýkonnější 5G procesor pro letošní rok. Tedy konkrétně pro druhou polovinu roku.

Není to žádné překvapení, o Snapdragonu 888+ jsme vás již informovali. Tento procesor se očekával, je to už tradice. Qualcomm už několik let vždy připraví nejvýkonnější čip pro první a druhou polovinu roku. Letos je to dvojice Snapdragon 888 a Snpadragon 888+.

A tradice velí, že se oba procesory od sebe příliš neliší. Tentokrát je rozdíl v taktu hlavního výkonného jádra, který se zvedl z 2,84 GHz na zaokrouhlené 3 GHz. Výkonnější je i jednotka AI.

Jelikož je Snapdragon 888+ úplná novinka a zatím se nedočkal nasazení do některého smartphonu, tak rozdíl ve výkonu můžeme zatím jen odhadovat. Respektive vzít v potaz uniklé benchmarky. Rozdíl není zásadní, ale to se vlastně očekávalo.

První nasazení ve třetím kvartálu

Nový nejvýkonnější 5G procesor v podstatě nahradí ten původní. Sice ne zcela, ale většina top modelů pro třetí a čtvrté čtvrtletí dostane nový čip. Takže si zákazníci vlastně nebudou moct vybrat.

Co Qualcomm nezmínil, je situace s chlazením. To byl problém některých telefonů se Snapdragonem 888. Můžeme doufat, že vylepšený čip už podobnými problémy trpět nebude.

Zatím známe jediný alespoň trochu konkrétní telefon, který nový procesor dostane. Bude to Honor Magic 3. Což je zatím tajemný top model znovuzrozeného Honoru. Další nasazení můžeme očekávat u některých modelů Asusu, Motoroly nebo Viva.

Špičkový procesor pro drahé telefony

Telefony se Snapdragonem 888 nejsou všeobecně levné přístroje, právě naopak. Aktuálně však s jednou výjimkou, kterou je Realme GT. To seženete už za 12 990 Kč.

Další nejlevnější mobil se Snapdragonem 888 je Asus Zenfone 8 za 17 500 Kč a pak už jsme v podstatě na 20 000 korunách a více. Nový nejvýkonnější 5G procesor bude jen stěží v levnějších telefonech.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *