Nejlevnější 5G smartphone

Začíná boj o nejlevnější 5G smartphone

Nejnižší cena za 5G mobil je aktuálně 6 499 Kč. Ovšem zřejmě se brzy sníží, boj o nejlevnější 5G smartphone totiž začíná. V každém případě, za nejnižší cenu nyní dostanete velmi slušné přístroje.

Je to teprve pár dnů, co jsme vás informovali o nové Motorole G50. Ta se do prodeje dostane v nejbližší době a výrobce u ní nastavil cenu na 6 499 Kč. Což by na konci března znamenalo nejlevnější 5G smartphone na trhu.

Motorola konkuruje sama sobě

Jenže než se na pulty prodejen dostane, tak bude buď muset zlevnit a nebo bude jen jedním z nejlevnějších. Což by s ohledem na jeho výbavu pro něj znamenalo značnou nevýhodu.

Se začátkem dubna totiž některé značky snížily cenu svých základních 5G telefonů a paradoxně je jednou z nich Motorola. Ta zlevnila model G 5G právě na 6 499 Kč a za stejnou cenu lze nyní zakoupit i Realme 7 5G. V obou případech to jsou modely z loňského podzimu, tedy stále aktuální přístroje.

Dostane se nejlevnější 5G smartphone pod 6 000 korun?

Navíc mají mnohem bohatší výbavu, jsou to ryzí přístroje střední třídy, naopak Motorola G50 je až na 5G telefon low-endové třídy. Ostatně, má úplně základní čip Snapdragon 480, stejně drahá Motorola G 5G má výrazně silnější čip Snapdrgon 750G.

Rozdíly jsou i v rozlišení displeje a v dalších částech výbavy. Což neznamená, že by Motorola G50 byla špatným telefonem, jen bude muset být levnější. Což vlastně i aktuální zlevnění modelu G 5G naznačuje.

Očekáváme, že ceny se budou měnit nejpozději na začátku května. A je možné, že nejlevnější 5G smartphone se poprvé dostane pod hranici 6 000 korun.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *