Jeden z nejlevnějších 5G smartphonů

Přichází jeden z nejlevnějších 5G smartphonů

Motorola představila model G50, který se stane jedním z nejlevnějších 5G smartphonů na trhu. Cena bude startovat na 6 490 Kč, což je aktuální tržní minimum za telefon s 5G v Česku.

Motorola tak překoná i nyní nejlevnější Xiaomi Redmi Note 9T za 6 990 Kč, jehož levnější verze s menší pamětí se začne prodávat později. A bude stát úplně stejně jako Motorola G50.

U obou značek je navrch běžné, že ceny rychle snižují. Je tak dost dobře možné, že do poloviny roku a s příchodem další konkurence se dostaneme blíž magické hranici pěti tisíc korun.

Jeden z nejlevnějších 5G smartphonů

Motorola G50 není nějak výjimečně vybavený telefon. Její hlavní přeností je právě podpora 5G sítí. Ostatní výbavou stojí na hranici low-endu a střední třídy. Má třeba jen HD+ displej s úhlopříčkou 6,5 palce, což ho řadí spíš mezi ty nejméně vybavené přístroje (low-end). Nicméně není v tom jediná, takový Samsung A32 5G stojí o 1 500 víc a má také jen HD+ panel.

O výkon se stará novinka na poli 5G čipů Qualcomm Snapdragon 480. To je procesor, který má 5G dostat do levnějších telefonů. Sekunduje mu sestava s 4 GB operační a 64 či 128 GB uživatelské paměti. Telefon má velkou baterii s kapacitou 5 000 mAh a 10W nabíječku. Což je takové soft rychlonabíjení.

Vyplatí se lehce připlatit

Fotoaparát má tři objektivy vzadu a jeden vpředu. Vzadu obsahuje 48Mpix čip hlavního senzoru, širokoúhlý snímač s rozlišením 5 Mpix a hloubkový senzor. Čelní kamerka má rozlišení 13 Mpix. Zajímavostí je integrované rádio a dnes již nepříliš obvyklý sluchátkový konektor. V balení pak výrobce přidává ochranný kryt a ochrannou fólii na displej.

Pro případné zájemce musíme dodat, že za startovací cenu není Motorola G50 zase tak atraktivní zboží. Jen o 700 korun dráž pořídíte výrazně lépe vybavenou loňskou Motorolu G 5G. Má výrazně silnější procesor Snapdragon 750G, FHD+ displej, větší paměť a akorát ve fotoaparátu velký rozdíl nebude.

ČTĚTE TAKÉ:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

1 komentář u “Přichází jeden z nejlevnějších 5G smartphonů”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *