5G továrna Ericsson

5G továrna Ericssonu získala ocenění za Průmysl 4.0

Chytrá 5G továrna společnosti Ericsson v texaském Lewisville se dočkala prestižního ocenění od Světového ekonomického fóra. Byla jím prohlášena za lídra čtvrté průmyslové revoluce, tedy takzvaného Průmyslu 4.0.

5G továrna ve Spojených státech amerických je doslova prošpikována moderními technologiemi. Od zahájení provozu na začátku loňského roku zde díky tomu švédský výrobce telekomunikační infrastruktury demonstroval 25 případů praktického využití technologií Průmyslu 4.0.

Mimo jiné se firma díky vysoké míře automatizace chlubí o 120 procent vyšším výkonem na zaměstnance a snížením manipulace s materiálem o 65 procent.

Současně je 5G továrna ekologičtější, vedle nižší spotřeby energie slibuje i o až o 75 procent nižší spotřebu vody. Provoz navrch ze sta procent zajišťuje elektřina z obnovitelných zdrojů.

„Ocenění Světového ekonomického fóra zdůrazňuje transformační dopad technologie 5G obecně – a zejména na naše továrny – ve prospěch podnikání a společnosti,“ říká výkonný viceprezident a vedoucí sítí společnosti Ericsson Fredrik Jejdling.

Ericsson do nových generací továren investoval jen v USA přes sto milionů dolarů (přes dvě miliardy Kč) a slouží především k výrobě pro tamní trh. Inteligentní výrobu nové generace však firmy zavedla i ve svých závodech v Estonsku, Číně a Brazílii.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *