nejprodávanější smartphony na světě

Tři nejprodávanější smartphony na světě už podporují 5G

Podle statistiky výzkumné společnosti Counterpoint podporují tři nejprodávanější smartphony na světě za letošní leden sítě 5G.

Výsledky průzkumu jsou na první pohled docela překvapivé. Všeobecně se přepokládá, že nejprodávanější smartphony jsou ty levné a takové modely zatím sítě 5G nepodporují. Nejlevnější 5G smartphony zatím najdeme ve střední třídě, doposud žádný low-end s 5G na trhu není.

Jenže praxe ukazuje, že nejprodávanější telefony nejsou ty levné, naopak to jsou jedny z nejdražších přístrojů na trhu. Ano, řeč je o iPhonech. Ty jsou prostě fenoménem, který žádný jiný výrobce na světě nedokáže napodobit.

Nejprodávanější smartphony na světě

Lednová statistika společnosti Counterpoint, která uvádí nejprodávanější smartphony na světě, je iPhonů plná. Apple má v tomto žebříčku neuvěřitelných šest přístrojů a drží první čtyři místa. V podstatě je zde celá aktuální nabídka Applu, tedy samé dražší a drahé telefony.

A i zde může být na první pohled překvapující, že ty nejprodávanější jsou z portfolia Applu ty drahé. Jenže u Apple to takto funguje už dlouhou dobu. Pro nás je však podstatné, že tři nejprodávanější modely podporují sítě 5G. Jsou to iPhony 12, 12 Pro Max a 12 Pro v tomto pořadí.

PořadíModelPodíl na trhu
1.Apple iPhone 126 %
2.Apple iPhone 12 Pro Max5 %
3.Apple iPhone 12 Pro4 %
4.Apple iPhone 112 %
5.Xiaomi Redmi 9A2 %
6.Xiaomi Redmi 91 %
7.Samsung A21s1 %
8.Apple iPhone 12 mini1 %
9.Samsung A311 %
10.Apple iPhone SE 20201 %
Nejprodávanější smartphony na světě za leden 2021 podle Counterpoint

Z portfolia Applu podporuje 5G ještě čtvrtý model řady 12, a to ten nejlevnější a zároveň nejmenší – iPhone 12 mini. Ten se umístil na osmém místě s podílem na trhu jedno procento. Stejně si vedl i malý iPhone SE 2020, tedy úplně nejlevnější model z portfolia značky. To tři nejprodávanější modely si celkem připsaly 15 procent z celého světového trhu v letošním lednu.

Žebříček se v dalších měsících zřejmě změní

Zbývajících sedm přístrojů v žebříčku získalo v lednu devět procent světového trhu. Mimo Applu jsou v první desítce dva modely Xiaomi a dva Samsungu. Všechno levné či velmi levné mobily.

Bude zajímavé sledovat, jak bude žebříček vypadat v dalších měsících. V lednu nebyly na trhu nové modely Samsungu řad S a A a ani novinky Xiaomi a dalších čínských značek.

Je možné, že mezi nejprodávanější smartphony na světě se dostane ještě víc přístrojů s podporou 5G. S ohledem na to, že v podstatě všechny modely vyšší střední třídy a top modely již 5G podporují, je to víc než pravděpodobné.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *