redmi note 10 5g smartphone

Levný 5G smartphone dorazí v červnu. Znovu je od Xiaomi

Definitivně můžeme prohlásit, že 5G vstoupilo do střední třídy smartphonů. Novinka od výrobce Xiaomi v podobě modelu Redmi Note 10 5G nabízí nejen dostupnou cenou, ale umí pracovat právě i se sítěmi páté generace.

Nová série Redmi Note 10 přinesla poměrně široké spektrum zajímavých a levnějších smartphonů. Najde se mezi nimi jeden unikát: model Redmi Note 10 5G. Ten vybočuje tím, že z novinek jako jediný podporuje 5G sítě. A přesto je nejlevnější. Touto kombinací si dokonce bere titul nejlevnějšího 5G smartphone na světě od nedávno uvedeného modelu Redmi Note 9T.

Xiaomi za tento telefon bude chtít jen 199 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 4 400 korun. I když připočtete daň a clo, cenovka nepřekročí pětitisícovou hranici. Oficiální cenu bohužel zatím neznáme, co ale vím, že tento velmi levný 5G smartphone dorazí na český trh během června.

Levný 5G smartphone ve střední třídě

Okolo pěti tisíc už každopádně mluvíme o klasické střední třídě smartphonů. Jistě, za stejné peníze bez 5G dostanete u konkurentů pravděpodobně trochu více muziky, jenže tušíme, že se to brzy zlomí a 5G už bude v podstatě běžnou součástí výbavy.

Hlavní taháky budou dál v kvalitě displeje, výdrži baterie, výkonu nebo schopnostech fotoaparátu. Poslední nezdolanou třídou pro 5G tak je už jen ta nižší se smartphony okolo tří až čtyř tisíc korun. Není přitom otázka, zda ji pokoří, jako spíš kdy. Dost možná dříve, než si dokážeme představit.

Pár bonusů i nad rámec 5G

Telefon je postavený na čipové sadě Dimensity 700 od MediaTeku. To je sice nejnižší varianta z těch s podporou 5G a hraje tak spíše na úspornější notu, ovšem i tak se počítá a dokonce umí i dvě aktivní SIM připojené k 5G sítím zároveň. K tomu si přičtěte 4 GB operační paměti a 64 nebo 128GB úložiště pro uživatelská data a máte zkrátka solidní stroj střední třídy.

Další výbava překvapivě není už jen do počtu, ale najdeme ještě pár dalších zajímavých parametrů. Kupříkladu displej má úhlopříčku 6,5 palce, IPS panel a Full HD+ rozlišením, ovšem k dobru máte navíc moderní průstřel displeje pro čelní fotoaparát a hlavně také rychlejší 90Hz obnovovací frekvenci. To aby pohyb obrazu například ve hrách nebo softwarových animacích byl ještě plynulejší.

Další slušnou částí výbavy je pak baterie, která má nadprůměrnou kapacitu 5 000 mAh a také rychlejší 18W nabíjení. Dále se nezapomnělo ani na konektory USB-C, sluchátkový jack nebo NFC pro bezdrátové platby. Čtečka otisků prstů se pak šikovně nachází v bočním tlačítku pro aktivaci displeje.

Na závěr ještě zmíníme fotoaparát telefonu, který už takové terno není, je zde celkem obyčejná sestava tří snímačů, přičemž reálně využijete pouze ten hlavní s rozlišením 48 Mpix. Další dva jsou pomocného charakteru a slouží pro focení makro fotek a také pro vylepšení portrétního režimu, shodují se v 2Mpix rozlišení.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

1 komentář u “Levný 5G smartphone dorazí v červnu. Znovu je od Xiaomi”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *