OnePlus Nord 2 5G a nejvýkonnější 5G čip

Nejvýkonnější 5G čip Dimensity je v Evropě, má ho OnePlus Nord 2 5G

Na evropský trh zamířil model OnePlus Nord 2 5G, který se mimo jiné pyšní špičkovým procesorem od výrobce MediaTek. Nejvýkonnější 5G čip Dimensity ale není jediným lákadlem. Za pozornost stojí i zbytek výbavy.

Zatímco špičkový procesor Dimensity 1200 najdete ve vícero smartphonech, teprve první z nich zamířil oficiálně i na evropský trh. Je jím nejnovější model vyšší střední třídy od OnePlusu, Nord 2 5G.

Podporou sítí páté generace se chlubí už ve svém názvu, zvládá ji dokonce v duálním režimu (obě aktivní SIM). Procesor je zároveň výkonem na úrovni výkonného konkurenta od Qualcomm, konkrétně modelu Snapdragon 870.

Telefon dále zaujme celkem rozumným poměrem kvality výbavy a ceny. Má prémiové zpracování, displej i záda chrání tvrzené sklo Gorilla Glass 5, rámečky jsou potom plastové. Fyzická konektivita je zde pouze ve formě USB-C, ta bezdrátová pak vedle 5G zahrnuje wi-fi, Bluetooth 5.2 či NFC. Čtečku otisků prstů na těle nehledejte, je schovaná v displeji.

Nejen nejvýkonnější 5G čip

Displej telefonu je v souladu s tím, co lze dnes od vyšší střední třídy čekat. Na úhlopříčce 6,4 palce se nachází AMOLED panel s Full HD rozlišením, nechybí ani průstřel displeje pro čelní fotoaparát. Bonusem pak je i 90Hz obnovovací frekvence, byť se najdou i modely za méně peněz se 120 Hz.

OnePlus Nord 2 5G se na evropském trhu prodává ve variantě s 8, nebo 12 GB operační paměti. Od toho se také odvíjí velikost úložiště pro data, které je 128, nebo 256 GB. Jeho další rozšíření pomocí karty microSD už bohužel není možné, místo na ni v telefonu chybí.

Výrobce kladl důraz také na fotoaparáty telefonu. Oproti loňskému předchůdci je zde zásadní zlepšení u hlavního senzoru na zádech, který má nyní 50Mpix rozlišení se světelností f/1,9 a nechybí ani optická stabilizace. Zbytek sestavy už je poněkud průměrný, dále zde najdete 8Mpix širokoúhlý snímač a také 2Mpix monochromatický senzor pro lepší portrétní režim.

Rychlonabíjení v základu

Posledním esem v rukávu ve výbavě Nordu 2 5G je baterie a schopnost rychlého nabíjení. 4 500 mAh sice dnes už není tolik oslnivá hodnota, spíše takový lepší průměr, ovšem 65W rychlé nabíjení stále patří k absolutní špičce na trhu. Díky metodě rozdělení baterie na dva samostatné články a jejich současnému nabíjení s vysokým výkonem se dostanete z 0 na 100 procent za pouhou půlhodinu.

OnePlus Nord 2 5G se na evropském trhu prodává za cenu v přepočtu asi 10,5 tisíce korun. Primárně jej výrobce prodává přes evropský e-shop, momentálně však pro Česko také mění distributora, takže se brzy nejspíše dostane i do nabídky českých prodejců.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *