Plánování sítě

Plánování sítě bude snazší. Všechno zařídí dron

Ericsson spolu s britskou pobočkou operátora Vodafone budou využívat dron pro plánování a vylepšování mobilní sítě. Ušetří to hodně času a lidí v terénu. A samozřejmě i peněz.

Ericsson patří mezi lídry inovací mobilních technologií, takže není překvapením, že se na tomto projektu podílí. V pilotní fázi bude dron vyhodnocovat situaci na třiceti vysílačích. Vybavený je HD kamerou a takzvaným lidarem, který umožňuje měřit vzdálenost pomocí laseru.

Celé to má jednu podstatnou výhodu. Na místě stačí jediný inženýr, který bude dron ovládat. Bez této technologie by na místě muselo být mnohem víc lidí a další plánovači sítě, inženýři a administrativní pracovníci by pracovali jednotlivě až po získání dat z místa.

Budoucnost plánování sítě

„Je to ukázka našich schopností rychlého rozvoje mobilních sítí a našeho závazku vybudovat digitální infrastrukturu světové úrovně. Ta přinese zásadní připojení 5G do nových regionů, podpoří inovace a poskytne základ pro budoucí ekonomický úspěch Velké Británie,“ říká Björn Odenhammar, technologický ředitel Ericsson UK & Ireland.

S dronem bude možné přenášet informace do cloudu a všichni zainteresovaní tak mohou své úkoly řešit samostatně nebo na virtuální poradě. Výsledky získaných dat by měly být přesnější a umožní tak lepší plánování sítě či její upgrade.

Samé úspory

Ericsson s Vodafonem očekávají, že nová technologie ušetří nejen čas a peníze, ale emise CO2. Na místo nebude muset jet víc lidí než jeden operátor dronu. Sníží se i bezpečnostní rizika, protože odpadne nutnost lézt k vysílačům či anténám, které bývají na vysokých místech.

Použití dronu s lidarem tak má potenciál výrazně zvýšit efektivitu procesu plánování sítě.

ČTĚTE TAKÉ:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *