Siemens staví privátní 5G síť

Siemens staví v Hannoveru privátní 5G síť

V rámci veletržního výstaviště v Hannoveru Siemens staví privátní 5G síť v jedné z výstavních hal. Signálem 5G bude pokryté celé výstaviště.

Německé výstaviště Deutsche Messe v Hannoveru bude mít pokrytí 5G sítí. Majitelem licence na frekvencích 3,7 až 3,8 GHz je společnost Deutsche Messe, která pokryje signálem 5G celé výstaviště.

Siemens staví privátní 5G síť

Součástí pokrytí však bude i privátní síť v jedné z výstavních hal, kterou buduje společnost Siemens. Síť se zaměřením na průmyslové aplikace mohou využívat vystavovatelé během veletrhů a mimo jejich konání ji mohou využívat firmy pro průmyslové testování a pokusy.

„Ve výstavní hale ukážeme inovativní řešení pro průmyslové sítě s využitím 5G. Zajímavostí je, že infrastruktura Siemens trvale zůstane ve výstavní hale a bude předána společnosti Deutsche Messe pro komerční využití. Ostatní zákazníci ji tak mohou využít jako testovací prostředí,“ vysvětlil Jochen Köckler, předseda představenstva společnosti Deutsche Messe AG.

Siemens staví privátní 5G síť

Výstaviště je zajímavou platformou pro podobné testovací účely. V rámci veletrhů je hojně navštěvované, takže lze technologie představovat veřejnosti i odbornému publiku. Mimo veletrhy pak nebude zahálet, ale poslouží pro různá dema a možnou spolupráci dalších firem.

5G pro roboty či autonomní vozíky

Hannoverské výstaviště se tak stane testovacím prostředním a hlavní ukázkou využití 5G sítí v průmyslu. „Privátní 5G sítě se výborně uplatní například ve výrobních závodech, usnadní nasazení aplikací budoucnosti, jako například nasazení mobilních robotů ve výrobě, autonomních vozítek v logistice nebo využití aplikací rozšířené reality pro servisní techniky,“ řekl Cedrik Neike, člen představenstva Siemens AG a CEO Digital Industries.

Siemens již má aktivní privátní průmyslovou 5G síť ve vlastním zkušebním centru automobilového průmyslu v Norimberku. Další vlastní privátní 5G infrastruktury buduje ve svých závodech v Amberku a Karlsruhe.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

1 komentář u “Siemens staví v Hannoveru privátní 5G síť”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *