Skype

Skype není jen telefonní služba. Využijte ho pro práci z domova

Nástrojů pro práci z domova je velké množství. Vedle těch profesionálních jsou zde i univerzální řešení, které se hodí především pro menší firmy nebo pro živnostníky. Vyzkoušejte dobře známý Skype.

Skype je dobře známá služba. Ale většina ji má zařazenou jako telefonní alternativu. Prostě si místo klasického telefonního hovoru „skajpnou“. Jenže Skype je mnohem komplexnější služba, která může dobře posloužit i jako pracovní nástroj pro práci z domova.

Pod křídly softwarového giganta

Především je nutné zmínit, že Skype už dávno není estonským start-upem, dnes je součástí gigantu Microsoft. To znamená, že ze zákaznického hlediska je zde jistota silné firmy a stability softwaru.

Skype

Základem Skypu je volání. A to volání internetové. Ale to dnes umožňují kdejaké messengery. Jenže Skype má velkou výhodu v tom, že umožňuje volání nejenom v rámci programu, jako to umí konkurenti, ale umožňuje volat i na běžná telefonní čísla.

A to platí obousměrně, vy si můžete vytvořit Skype číslo a může vám kdokoliv volat z běžných linek či mobilů. Tato služba není zdarma, ale je docela levná. Asi se nijak zásadně nevyplatí pro lokální volání, ale pokud potřebujete volat do zahraničí, můžete ušetřit opravdu hodně peněz. Například neomezený tarif pro volání na čísla v USA vyjde měsíčně na necelou stokorunu.

Instantní videokonference. Hned a bez registrace

Když se však vrátíme k internetovému volání, tak je zde samozřejmě možnost videohovorů. A to je dnes při práci z domova hodně důležité. Potřebujete vytvořit konferenční hovor s několika účastníky? Asi nic snazšího než Skype nenajdete.

Skype

Takový hovor totiž vytvoříte bez registrace. Stačí ho na stránkách Skype zadat, vytvořit odkaz a ten poslat dalším účastníkům. Pak jim jen dejte vědět termín a každý se přes odkaz může připojit. Účastníků může být až 99, můžete si konferenční hovor nahrát a můžete i sdílet obrazovku, pokud potřebujete ukazovat nějakou prezentaci.

Skype umí i rozostřit pozadí za vámi, takže si nemusíte dělat těžkou hlavu s tím, že doma pracujete třeba v kuchyni. Funguje to dobře a je to pro domácí práci velmi praktická pomůcka.

Skype

Pokud jste zaměstnanci, tak si asi nebudete konferenční nástroje vybírat a využijete software, který používá zaměstnavatel. A může to být zrovna Skype, který umožňuje propojení s jinými firemními nástroji jako jsou Teams také od Microsoftu. V rámci Skype manažeru pak můžete spravovat konferenční skupinu a jednotlivým členům přidělovat kredit na volání.

Skype se hodí i pro soukromé účely

Ale i tak se vám může Skype hodit, pokud třeba budete volat obchodnímu partnerovi. A nebo klidně můžete Skype použít pro soukromé účely, zavolejte známým nebo rodinným příslušníkům. V lockdownu se s nimi jinak budete potkávat obtížně nebo to nebude možné vůbec.

Použití Skype je prostě triviální a jednoduché, především, když videokonference pořádáte spíš výjimečně nebo nepravidelně. Je to velmi univerzální nástroj. Pro pravidelné pořádání videokonferencí můžete Skype používat také, nebo se můžete porozhlédnout po softwaru Zoom či komplexnějším nástroji Slack. S oběma jsme vás již podrobně seznámili.

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *