nové 5G procesory Dimensity

Mediatek má nové 5G procesory Dimensity. Zahušťuje své portfolio

Mediatek má nové 5G procesory Dimensity. Setkávat se s nimi budeme ve smartphonech střední třídy. Jeden totiž patří do osmičkové a druhý do devítkové řady.

Mediatek je v kategorii 5G čipů velmi aktivní. Aktuálně představil čipy Dimensity 810 a Dimensity 920. První můžeme brát jako náhradu za loňské čipy 800 a 800U, ten druhý primárně rozšiřuje novou devítkovou řadu. Ostatně Dimensity 900 byl představený teprve v květnu.

Označení ukazuje výkon procesoru, Dimensity 920 bude nejvýkonnější procesor devítkové řady, 810 přidá na výkonu loňských procesorů. Ani jeden neumí milimetrové vlny, ale jinak to jsou solidní procesory střední třídy. U obou zaujme podpora 5G na obou SIM současně.

Nové 5G procesory Dimensity jsou vyráběné moderní technologií

Výkonnější je logicky Dimensity 920, který využívá jádra ARM Cortex-A78 doplněné úpornými jádry A55. Ty má i Dimensity 810, výkonnější jádra jsou pak Cortex-A76. Oba čipy jsou osmijádrové. Dimensity 920 zvládá výkonnější paměti.

Oba procesory zvládají displeje do FHD+ rozlišení při obnovovací frekvenci 120 Hz. Silnější novinka pak umožní výrobcům integrovat 108Mpix fotoaparát, slabší čip podporuje maximálně 64Mpix hlavní snímač. Kompletní parametry najdete zde a zde.

Nové 5G procesory Dimensity vyrábí tchajwanská společnost TSMC 6mm procesem. Jsou to tedy moderní čipy s úsporným provozem a vysokým výkonem. Aktuálně je maximem 5mm proces, který využívají nejvýkonnější čipy. V blízké době by se na trhu mohly objevit čipy vyráběné 3mm technologií.

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *