5G telefony jak vybírat

Neznámé Narzo by mohlo být nejlevnějším 5G smartphonem

Značku Narzo pravděpodobně znát nebudete. V Evropě doposud neznámé Narzo vstoupí na trh v létě. Ale je to celé trochu složitější a vlastně Narzo až tak neznámé není.

Je to jakási podznačka výrobce Realme. To je v Evropě a Česku známé dobře jako cenově velmi agresivní značka. Narzo se zatím prodává v Indii, kde odstartovalo zhruba před rokem. Tam je prezentované samostatně, tedy jako samostatná značka. Něco jako Poco od Xiaomi.

Nová značka, nebo jen modelová řada?

V Evropě asi Realme tak postupovat nebude, na evropských stránkách už dva modely najít lze a prezentované jsou jako Realme Narzo, tedy spíš jako modelová řada. Ale to je nakonec jedno, když Realme dokáže brand Narzo zákazníkům vysvětlit, tak je vše v pořádku.

První dva telefony Narzo, které přijdou na evropské trhy, budou 30A a 30 5G. První je nepříliš zajímavý low-end, pro nás je důležitější ten druhý, který podporuje 5G. Cenu sice zatím neznáme, ale s ohledem na další náležitosti by to mohl být jeden z nejlevnějších 5G smartphonů na trhu.

Zatím neznámé Narzo by tak mělo zajímavý vstup na trh, nejlevnější 5G smartphone je slušné marketingové lákadlo. Víc asi zatím v zahraničí, ale pokrytí 5G se rozšiřuje i v Česku, takže trochu i u nás.

A co je tedy Narzo 30 5G zač? Snadná odpověď: prakticky je to úplně stejný telefon jako Realme 8 5G, aktuálně jeden z nejlevnějších 5G smartphonů na trhu. Rozdíly? Zcela minimální, pokud pomineme drobné nuance designu, tak oba telefony jsou stejně velké a těžké, mají stejný displej, procesor, baterii a tak dále.

Rozdíly můžete hledat lupou

Prostě jednovaječná dvojčata. Vlastně je zde jediný drobný rozdíl, a tím je paměť. Realme 8 5G se nabízí s pamětí 4/64 GB nebo za příplatek 6/128 GB. Narzo 30 5G bude v prodeji ve verzi 4/128 GB. Takže je otázkou, jestli bude levnější, nebo jen vyplní mezeru mezi oběma verzemi Relame 8 5G. Ty stojí 5 500 a 6 500 korun.

Dozvíme se to během léta, kdy neznámé Narzo vstoupí na český trh. My vás o tom budeme informovat a samozřejmě nás velmi zajímá, jak to bude s cenou.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *