Notebooky s integrovaným 5G

Notebooky s integrovaným 5G už koupíte. Ale začněte šetřit

V únoru jsme si postěžovali, že na trhu nejsou žádné notebooky s integrovaným 5G modemem. Nyní je už situace lepší, pár modelů na trhu. Ale žádný není levný.

Mnoho zákazníků zatím vyčkává s nákupem 5G mobilu, přestože ceny jsou již rozumné a dá se vybírat i z levných modelů. Ano, pokrytí zatím není zásadní, ale třeba u Vodafonu je už použitelné.

Ovšem u notebooků s integrovaným 5G modemem je to jiná písnička, pokrytí nepokrytí. Jestliže na začátku roku nebyl na trhu jediný takový přístroj, tak aktuálně si už notebooky s integrovaným 5G koupíte. Pokud tedy chcete drahý luxusní model a nejste příliš vybíraví.

Notebooky s integrovaným 5G už koupíte

Výběr je totiž velmi omezený, všehovšudy je na trhu pět takových přístrojů, respektive pět modelů a několik jejich variant. Nejlevnější je za 46 000 a to je tablet PC, takže věc ne pro každého. Klasický laptop začíná na 57 000 korunách, nejdražší model v nabídce vyjde na 91 000 korun.

Samozřejmě že to jsou dobře vybavené přístroje, ale s ohledem na velmi omezený výběr je aktuálně praktičtější vybírat přístroje s LTE modemem. Pak se výběr rozrůstá na desítky přístrojů v ceně od 14 000 korun, respektive výběr se rozrůstá u přístrojů nad 20 000 korun. Ale to je dnes slušná střední třída.

Ani modem není řešením

Pokud byste 5G opravdu potřebovali, pak můžete použít externí 5G modem, ale to je zatím také dost drahá záležitost. Výběr je malý a ceny začínají nad hranicí 10 000 korun. Takže vlastně nejsnazší volbou je použití levného 5G smartphonu jako modemu. To vás dnes vyjde na necelých 5 000 korun. Na notebooky s integrovaným 4G je tak lepší si zatím počkat.

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *