Slack

Slack je kancelář kdekoliv chcete

Práce na dálku, ať už z domova, chaty nebo kdekoliv jinde, je dnes zcela běžná. Někde jí znají už delší dobu, jinde se s ní setkali až s pandemií koronaviru. Slack je v každém případě velmi zajímavý nástroj.

Nedávno jsme vám představili platformu Zoom. Ta slouží pro vzdálenou komunikaci mezi zaměstnanci nebo i obchodními partnery. Prostě si můžete na dálku s kýmkoliv zavolat a uskutečnit s ním videohovor.

A nikoliv jeden na jednoho, ale i v rámci menších či větších skupin. A to včetně doprovodného chatu či dalších služeb. Hodí se například i pro tiskové konference a jiná větší setkání na dálku.

Zoom se nehodí na vše

Zoom je konferenční nástroj. Těžko na něm budete viset celý den, k tomu určený není. Jenže při běžné každodenní práci mnozí potřebují být s kolegy takzvaně na příjmu. Po telefonu je to nepraktické a mnohdy nerealizovatelné. Můžete použít různé messengery, ale ani to není rozhodně vhodné byznysové prostředí, stejně jako e-mail.

A proto existuje služba Slack, která nabízí praktickou denní komunikaci v rámci firemních týmů. Zjednodušeně to je chatovací firemní prostředí. Navíc s dalšími funkcemi jako jsou videokonference a další praktické nástroje. Tím se liší od Zoomu, který dokáže v určité míře nahradit, ale primárně v rámci vnitropodnikového prostředí.

Slack je ideální vnitrofiremní nástroj

Stejně jako Zoom je i Slack dostupný v základní variantě zdarma, ale pro plnohodnotnou práci je potřeba volit některý z firemních tarifů. Ty základní startují v přepočtu na 180 korunách měsíčně. Ale zjednodušeně, v rámci větší firmy je stejně potřeba individuální tarif, který firma pořídí. Přístup zaměstnanců pak probíhá přes něj.

Pokud podnikáte a máte tým větší než jste vy a jeden kolega, tak budete potřebovat základní firemní tarif za uvedenou poměrně nízkou cenu. Bezplatný tarif je spíš na vyzkoušení a nebo spíš pro soukromé využití. Dodejme, že provoz probíhá primárně v internetovém prohlížeči nebo si můžete stáhnout verzi pro Windows a také mobilní aplikace pro Android a iOS (přes aplikační obchody platforem).

Pište si, jako byste seděli v práci

Základní náplní Slacku je textová komunikace. V rámci firmy si můžete vytvořit skupiny, jednotliví zaměstnanci mohou být v několika, ale vše uvidí přehledně v hlavním menu. V případě potřeby je možné chatovat i individuálně. Vše se ukládá na cloudu, takže se můžete ke komunikaci vracet.

Slack Windows

V rámci vytvořených skupin můžete zadávat úkoly a také se s účastníky potkávat v rámci videokonference nebo skupinového hovoru. A to včetně promítání materiálů z počítače. Můžete si posílat materiály a to i přes externí služby. Ale vše řídíte přes Slack, takže je vše na jednom místě.

Pozvat můžete i obchodní partnery

Můžete spolupracovat i s externími společnosti, stačí s nimi navázat v rámci Slacku spolupráci. Externí kontakty můžete také pozvat do videokonference. Ale oproti Zoomu je to spíš vnitrofiremní záležitost, Zoom je v tomto směru univerzálnější.

Slack Android

Slack nemá české rozhraní, můžete volit velké světové jazyky, primárně angličtinu. V rámci vetší firmy se o základní nastavení postarají IT odborníci, pokud je vše na vás, tak složité to není, ale neškodí se podívat na vcelku přehledný návod.

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *