Odolný 5G telefon

Odolný 5G telefon seženete už dnes, stačí hledat

Odolný 5G telefon seženete i na českém trhu už dnes, i když je to poměrně specifická třída smartphonů. A už dnes se zdá, že i ona se dříve nebo později stane i u telefonů standardem.

Odolná kategorie smartphonů zpravidla neoplývá těmi nejlepšími specifikacemi. Primárním cílem těchto telefonů je nerozbít se a vše ostatní jde stranou. Přesto se jejich výrobci snaží zákazníky zaujmout něčím navíc, třeba termokamerou, armádními standardy a nebo právě podporou 5G.

Vůbec první, kdo takový smartphone vytvořil, je čínský Blackview. S touto značkou se setkáváme i na českém trhu, byť nepatří mezi ty nejviditelnější. Prvním 5G odolným modelem je BL6000 Pro, který lze sehnat i na českém trhu, výhodnější je ovšem objednat si ho ze zahraničí.

Odolný 5G mobil do nepohody

Z pohledu běžného zákazníka je tento model v podstatě takovým „lepším průměrem“. Vedle podpory 5G (díky procesoru Dimensity 800 od MediaTeku) a očekávané odolnosti s armádními standardy (proti vniknutí prachu a vody) už dovede nabídnout parametry lepší střední třídy. Patří sem 8 GB operační paměti, 5 280mAh baterii nebo Full HD+ displej.

Odolný 5G mobil nabídne i Ulefone. Jeho Armor 10 5G sice taky potkáme hlavně v čínských internetových obchodech, při troše hledání lze ale sehnat i v Česku. Telefon má v podstatě totožné specifikace jako konkurent, tedy opět stojí na čipové sadě Dimensity 800 s podporou duálního 5G, Full HD+ displej, armádní standard odolnosti a o něco větší 5 800mAh akumulátor.

Oba telefony se v podstatě přetahují o jednoho a toho samého zákazníka. Jeden má větší baterii, druhý zase více úložiště pro data (Blackview nabídne rovnou 256 GB, Ulefone „jen“ 128 GB). Oba stojí 399 amerických dolarů, tedy asi 8,5 tisíce korun (v Česku přes 14 tisíc korun).

Obrněnců s 5G brzy přibude

Svého zástupce mezi odolnými 5G telefony oznámila také další značka, se kterou se v Česku prakticky nesetkáváme: Kyocera. Ta telefon Duraforce Ultra 5G dokonce navrhla speciálně pro amerického operátora Verizon. Sítě páté generace podporuje díky moderní čipové sadě Snapdragon 765G. Jistou specialitou je možnost telefon bezdrátově nabíjet, byť má menší baterii než dva předchozí konkurenti: 4 500 mAh. Telefon se zatím neprodává.

Na místě je ovšem obecná poučka, že i „obyčejný“ smartphone se dá zabalit do nějakého pořádně odolného krytu. A byť tím samozřejmě nedocílíte až tak komplexní ochrany (například voděodolnosti), i tak si můžete telefon pojistit před celou řadou oděrek a pádů. A zároveň mít možnost po vyjmutí z krytu telefon používat jako každý jiný bez zbytečné váhy a rozměrů navíc.

Do superodolných krytů už zabalíte jak nové 5G iPhony, samsungy řady S21 a spoustu dalších.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *