Huawei Mate X2

Huawei představil nejdražší 5G telefon současnosti

Čínská společnost Huawei představila nejdražší běžně dostupný 5G smartphone současností. Nový model Mate X2 nabízí ohebný displej a stát bude bezmála šedesát tisíc korun. A to v té nejlevnější variantě.

Představení novinky si čínský gigant nechal na předvečer mezinárodního veletrhu MWC 2021, který v pondělí odstartoval v Šanghaji. Model Huawei Mate X2 s cenovkou startující na částce 17 999 jüanů (59 500 Kč) navazuje na předchozí ohebný telefon značky – Mate Xs.

Na rozdíl od předchůdce se však displej Mate X2 neohýbá přes vnější okraj, ale využívá klasičtější koncepce „knihy“. Právě ohebná konstrukce pak stojí také za jeho extrémní cenou, která s přehledem překonává veškerou konkurenci. Ta nejbližší, model Galaxy Z Fold 2 5G od jihokorejského Samsungu, začíná na částkách lehce pod hranicí 40 tisíc korun.

Huawei a Google

Telefony Huawei se přitom musí už delší dobu obejít kvůli americkým sankcím bez služeb Googlu, což je z pohledu uživatelů značný hendikep. Firma se sice služby snaží nahrazovat vlastními programy, pro zákazníky nejen z USA jsou ovšem tato řešení stále nekomfortní.

Výbava telefonu přitom vůbec není špatná. Už jen vnější displej se za svou úhlopříčku 6,45 palce vůbec nemusí stydět. Ten vnitřní pak nabízí palců rovných osm. V obou případech jsou to navíc OLED displeje s obnovovací frekvencí 90 Hz. To sice není dnes žádná extra hodnota, stále je to ale víc než základních 60 Hz.

Srdcem přístroje je procesor Kirin 9000 s osmi jádry Cortex, grafický čip Mali G78 a paměťová výbava v konfiguraci 8 GB RAM a 256 či 512 GB ROM. Hlavní zadní fotoaprát (celkem jsou čtyři) se chlubí rozlišení 50 Mpix. Samozřejmostí je pak také již zmíněná podpora 5G sítí.

Ostatně, na představení telefonu se můžete podívat sami:

Představení Huawei Mate X2

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

1 komentář u “Huawei představil nejdražší 5G telefon současnosti”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *