Realme GT: Nejlevnější 5G telefon se špičkovým procesorem

Výrobce Realme představí pro globální trh model GT, který zaujme zejména náročnější uživatele. Jednou z jeho předností je špičkový procesor Snapdragon 888 s podporou 5G za nejnižší cenu mezi konkurenty.

Telefon na evropský trh tato společnost uvedla 15. června. Půjde o vůbec nejdostupnější model s procesorem Snapdragon 888. V zaváděcí akční ceně vyjde jen na 11 500 korun s pamětí 8/128 GB. Běžná cena je o 1 500 korun vyšší. Varianta s pamětí 12/256 GB stojí v zaváděcí akci (do 21.6.) 13 000 korun, běžně pak 14 500 korun.

Konkurence přitom tento čip, který je aktuálně nejvýkonnější mezi androidími modely, nasazuje do telefonů s cenami od 20 tisíc výše.

Realme GT nabídne skvělou výbavu

Co za tyto peníze vedle špičkového hardwaru dostanete? V první řadě povedený Super AMOLED displej s rozlišením 1 080 x 2 400 pixelů a úhlopříčkou 6,44 palce. Potěší také i 120Hz obnovovací frekvencí, moderním průstřelem displeje pro čelní fotoaparát nebo integrovanou čtečkou otisků v displeji.

Dalším tahákem ve výbavě je pak 65W nabíjení, které podle výrobce je schopné telefon dostat na plnou kapacitu za 35 minut. Samotný akumulátor má kapacitu 4 500 mAh. Chybí ovšem pokročilé prvky výbavy jako například bezdrátové či reverzní nabíjení.

Vraťme se ještě k hardwaru. Procesor doplňuje 8 nebo 12 GB operační paměti a s těmito kapacitami korespondují i velikosti úložiště pro data: buď 128 nebo 256 GB. Co zamrzí, je absence možnosti si rozšířit úložiště paměťovou kartou.

Konektorovou výbavu tvoří jak USB-C, tak i sluchátkový jack. Bezdrátové technologie zahrnují jak zmíněné 5G, tak i wi-fi, Bluetooth 5.2 či NFC. 

Kde se u Realme GT šetřilo asi nejvíc, je zadní fotoaparát telefonu. Najdete zde tři snímače, přičemž ten hlavní má rozlišení 64 Mpix se světelností f/1,8, optická stabilizace mu chybí. Doplňuje jej pak už jen 8Mpix širokoúhlý senzor a 2Mpix makrokamerka. To jsou parametry, které najdete u třikrát levnějších smartphonů.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *