Metro Praha

5G v pražském metru od O2. Bude na polovině tras

Operátor O2 do konce letošního roku pokryje přes polovinu stanic pražského metra a tunelů mezi nimi signálem 5G.

Nejprve se začne pokrývat ve stanici Muzeum na trase C, následovat budou další stanice a přilehlé tunely. Zákazníci O2 se tak budou moci nově i v pražském metru připojit k internetu pomocí nejmodernější sítě. Nutností je však 5G telefon.

Do konce roku 2020 bude 5G signál dostupný na trase C v úseku Háje – Nádraží Holešovice, na trase B v úseku Českomoravská – Radlická a stanice Nové Butovice a dále na trase A v úseku Náměstí Míru – Dejvická. Další stanice a úseky metra budou pokryté v příštím roce.

Stanice a tunely pokryté signálem 5G od O2 do konce roku 2020.

Operátor upozorňuje, že bez smartphonu s podporou 5G se nelze k této sítí připojit. „Poptávka po nových 5G telefonech značně roste, v tuto chvíli nejrychlejší 5G síť podporuje každý desátý telefon zakoupený u O2,“ říká Václav Dostál, který má v O2 na starosti prodej mobilních telefonů a dalších zařízení.

“ Očekáváme, že počet aktivních 5G telefonů v naší síti ještě výrazně vzroste po Vánocích, kdy nové zařízení spousta zákazníků najde pod stromečkem,“ dodává Dostál.

Portfolio 5G se nejvíce rozrůstá u zařízení s operačním systémem Android. Za poslední 3 měsíce se počet dostupných modelů zdvojnásobil a jejich prodeje vzrostly o 560 %.

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *