INFOGRAFIKA: Důležitá čísla Covid-19. Jaké procento testů je pozitivní?

Jeden z faktorů, který ukazuje na masové šíření koronaviru Covid-19, je podíl pozitivních z celkového počtu provedených testů.

V současné chvíli je situace v Česku o fous lepší než tomu bylo v posledním měsíci. Zjevně zafungovala nařízení, které omezila pohyb obyvatel a především kontakty. Nejvíc se tak stalo v Praze, kde poslední údaje Ministerstva zdravotnictví uvádí podíl pozitivních na všech provedených testech pod 15 procent.

V mnoha místech České republiky je však situace stále horší, někde stále čísla atakují 30 procent pozitivních z provedených testů. Přitom aby byla epidemie pod kontrolou, je potřeba se dostat na podíl pod pět procent.

Následující tabulka ukazuje kumulativní počet pozitivních testů za posledních sedm dnů pro celý svět. Tedy pro země, u kterých jsou dostupná data. Filtrovat můžete jednotlivé kontinenty a v tabulce pak najdete přesná čísla.

Další tabulka pak detailně ukazuje počet testů na milion obyvatel a počet nakažených taktéž na milion obyvatel. Opět tak můžete velmi detailně porovnat situaci u nás a v dalších zemích světa. Tedy v těch, kde jsou k dispozici data.

Sdílejte článek

1 komentář u “INFOGRAFIKA: Důležitá čísla Covid-19. Jaké procento testů je pozitivní?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *