Lenovo má první 5G notebook na světě

5G mobily už pomalu přestávají být technologickou exotikou, ovšem podpora 5G u jiné osobní elektroniky zatím není vůbec obvyklá. Najdou se ovšem už první vlaštovky, jako například první 5G notebook.

Prvním, kdo naskočil do segmentu 5G notebooků je výrobce Lenovo, což dává víceméně smysl vzhledem k tomu, že jde o největšího výrobce notebooků na světě. Jeho model se jmenuje Lenovo Flex 5G a původně jej výrobce oznámil už v lednu na veletrhu CES, ovšem pouze pod krycím názvem Yoga 5G.

Notebook vypadá na první pohled poměrně obvykle, jeho výbava zahrnuje 14palcový Full HD (dotykový) monitor, 8 GB operační paměti, 256 GB rychlého SSD úložiště, dva USB-C konektory, čtečku otisků prstů, a operační systém Windows 10 Pro. Klíčovým ve výbavě je pak Qualcomm X55 5G modem, který mu dovolí se připojit k rychlé 5G síti.

Lenovo si prozatím dohodlo exkluzivní prodej u amerického operátora Verizon, který si pro tyto účely i přichystal speciální notebookový 5G tarif na neomezená data. Díky němu budete moci notebook používat i jako přenosný hotspot a streamovat na cestách video v rozlišení 4K, pokud budete v dosahu rychlé 5G sítě.

Lenovo Flex 5G patrně nezůstane exkluzivním u Verizonu navěky, výrobce předběžně dohodl prodej už s dalšími operátory jako jsou EE ve Velké Británii, Sunrise ve Švýcarsku a CMCC v Číně. U těch by se měl prodávat ještě letos. V tuto chvíli jej však seženou jen zákazníci Verizonu, a to za 1 399 amerických dolarů, tedy v přepočtu 33 tisíc korun.

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *