Motorola fandí 5G

Motorola fandí 5G. Má ho celá nová řada Edge

Motorola představila novou generaci vrcholné řady Edge. Z parametrů novinek je zřejmé, že Motorola fandí 5G, nové sít podporují všechny tři modely.

Loni s první generací řady Edge Motorola překvapila. Především model Edge+ se zkoušel popasovat s absolutní špičkou. Jenže byl zároveň dost drahý, což si u Motoroly zatím může dovolit jen skládací Razr.

I proto letos zamířila řada Edge 20 o něco níž. Top model Edge 20 Pro bude stát 17 990 Kč, což je o 10 000 méně než loňský Edge+. Pak je zde základní Edge 20 za 12 990 Kč a odlehčená verze Edge 20 Lite za 8 990 Kč.

Motorola fandí 5G

Telefony spojuje podpora 5G a tenký design. Tedy ty dva dražší, které mají v pase jen 6,99 mm. To je řadí mezi nejtenčí smartphony na trhu. Celkově jsou telefony dobře vybavené, asi nejzajímavějším v poměru ceny a výkonu je prostřední model.

Důvod je prostý, od vyššího modelu Pro se zase tolik neliší. Vlastně to jsou velmi podobné mobily. Rozdíly jsou tři: v procesoru, paměti a kapacitě baterie. Jinak je zde stejný špičkový displej s úhlopříčkou 6,7 palce, FHD+ rozlišením a obnovovací frekvencí 144 Hz.

Malé rozdíly ve výbavě, velký v ceně

Až na jeden detail je stejná i sestava fotoaparátů. Hlavní snímač má 108 Mpix, širokoúhlý má 16 Mpix a teleobjektiv je osmimegapixelový. Ten je stabilizovaný a u obou modelů je zde drobný rozdíl v rozsahu. Dražší model Pro má pětinásobné přiblížení, levnější trojnásobné. Stejný je i přední foťák s rozlišením 32 Mpix, což je nadprůměrné.

Nejvyšší model Edge 20 Pro má procesor Snapdragon 870, tedy velmi silný čip těsně pod absolutní špičkou. Levnější Edge 20 má Snapdragon 778G, tedy nejvyšší čip střední třídy od Qualcommu. Rozdíl je i v paměti, próčko má 12/256 GB, levnější model 8/128 GB.

Nejlevnější Motorola Edge 20 Lite se už odlišuje víc, ale má největší baterii s kapacitou 5 000 mAh. Vyšší modely mají 4 000 a 4 500 mAh. U všech je pak 30W nabíječka.

I nejlevnější má zajímavou výbavu

Základní model má stejnou úhlopříčku a rozlišení displeje, ale jen s 90Hz obnovovací frekvencí. Slovíčko jen však neplatí absolutně, v rámci cenové kategorie je to stále nadstandard. Výkon dodává procesor Mediatek 720, s kterým je párováno 8/128 GB paměti.

Foťák je zde logicky slabší, ale pozor: hlavní snímač má opět 108Mpix rozlišení! Ale širokoúhlý už jen 8 Mpix a třetím je makro s minimálním rozlišením.

Původně americká značka, nyní působící pod čínským Lenovem zkrátka ctí, že výbavu nešidí. A nám dělá radost, že Motorola fandí 5G a u telefonů střední a vyšší třídy je to u ní již samozřejmý standard.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *