5G iphone se

Příští model SE bude vůbec nejlevnější 5G iPhone

Známý analytik Ming-Čch‘ Kchuo předpovídá, že Apple plánuje v příštím roce uvést na trh novou verzi iPhonu SE, která bude podporovat 5G sítě. Důraz bude přitom kladen na fakt, že půjde o nejlevnější 5G iPhone.

Aktuálně je na u Applu po stránce podpory 5G na výběr pouze ze čtyř nejnovějších modelů řady 12. Nejlevnější je 5G iPhone 12 mini, který stojí 21 999 korun (v USA je to 699 dolarů). Cena případného nového SE modelu by pravděpodobně měla v Americe být nižší než 600 dolarů, v Česku počítejme s cenou pod 20 tisíc korun.

Na běžný 5G smartphone je to samozřejmě stále hodně, ovšem cenová politika Applu už je dlouhou dobu taková. Jeho modely jsou dražší než konkurence, zato nabízejí prvky, které jsou standardem napříč celou generaci modelů. Jmenovitě jsou to třeba moderní procesory (tentokrát s podporou 5G) či kvalitní fotoaparáty.

Nový starý 5G iPhone

Kchuo již dříve předvídal, že design nového iPhonu SE se bude hodně podobat současnému stejnojmennému modelu. Ten vychází z designu trochu staršího iPhonu 8. To znamená, že i příští rok bychom se měli dočkat modelu s celkem zastaralým designem v čele s 4,7palcovým displejem a širšími rámečky okolo.

Ještě nedávno se také mluvilo o větším „5G iPhonu SE Plus“, který by nabídl větší displej než jeho sourozenec. Zbytek výbavy by pak byl shodný (jako i případě iPhone 8 a 8 Plus). Bohužel se po informacích o této variantě slehla zem. Je možné, že je stále na cestě. A nebo to byly jen falešné informace.

Analytik si dokonce troufá předvídat i vzdálenější budoucnost. Tvrdí, že tento připravovaný model SE v roce 2023 nahradí další, který už konečně přejme modernější design s větším šestipalcovým displejem (bohužel stále s výřezem). Nabídnout by měl i odemykání pomocí Face ID a také podporou 5G. Buď to bude další generace, nebo jej Apple označí jako „SE Pro“.

Apple obvykle oznamuje modely SE jindy, než své „hlavní“ iPhony, zpravidla na jaře. A to někdy i bez velké slávy, představení nemusí provázet tisková konference, jednoho dne se zkrátka novinka může objevit v obchodě a média maximálně obdrží tiskové zprávy. Bylo by to logické vzhledem k tomu, že ona chystaná příští generace si až na podporu 5G jinak moc polepšit oproti té stávající nemusí.

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *