Nejrychlejší 5G připojení

Tato světová města mají nejrychlejší 5G připojení. Asie vede

Zatímco v Česku se stále 5G sítě teprve rozjíždějí, světová města už se předhánějí v tom, kdo má rychlejší síť nové generace. V 5G připojení vycházejí v průzkumu společnosti OpenSignal nejlépe asijská města.

Není asi žádným překvapením, že se sítím 5G daří v zemích jako je Jižní Korea nebo Čína. Pokud ovšem srovnáme města s nejvyššími průměrnými rychlostmi 5G připojení, najdeme zde i pár překvapení. Mimo jiné potěší, že v žebříčku TOP 10 světových 5G měst figurují i tři evropská.

Vůbec nejlepší 5G připojení najdete v jihokorejském Čondžu, kde průměrné rychlosti dosahují 415 Mbps. Jižní Korea jako taková je na národním zavádění 5G připojení velice úspěšná a vlastně se není čemu divit. Na paty jí však šlape tchaj-wanské Sin-ču, které se pyšní průměrnými 360 Mbps.

Infographic: The Cities With The Fastest 5G Speeds | Statista You will find more infographics at Statista

Následující dvě města máme o poznání blíže. Jsou ve Spojených arabských emirátech a v Saudské Arábii. A v obou případech jsou to nepřekvapivě města hlavní: Rijád a Dubaj. Na pátou pozici se však vrátíme na východ Asie, opanovalo ji hlavní město Japonska: Tokio.

Šesté místo je první mimo Asii, a to australské Melbourne. No a hned za ním máme konečně tři evropská města. Popořadě jimi jsou švýcarský Curych, irský Dublin a katalánská Barcelona. Poslední příčka patří kanadskému Calgary.

V Česku sice operátoři slibují připojení až 600 Mbps, ovšem to je pouze předpoklad za optimálníách podmínek. Realita může být někde úplně jinde. Jižní Korea však například dokazuje, že už se najdou místa, kde jsou uživatelé skutečně blízko onomu ideálnímu stavu. A to je samozřejmě jen začátek, časem bychom se měli dočkat i rychlostí, které dosahují až 10 Gbps.

Síť2G3G3G HSDPA+4G4G
LTE-A
5G
Maximální rychlost (Mbps)0,37,242150300 až 10001000 až
10 000
Průměrná rychlost (Mbps)0,11,551015 až 50500 a více
Teoretické rychlosti jednotlivých generací mobilních sítí

ČTĚTE DÁLE:

5G 5G procesor 5G smartphone 5G smartphony 5G sítě Apple Astra Zeneca covid covid-19 Dezinformace dimensity ericsson hoax huawei iphone konspirace Koronavirus mediatek mmWave Motorola nejlevnější 5G smartphone novinka O2 očkování očkování covid-19 Pfizer pokrytí procesor práce na dálku práce z domova připojení qualcomm realme rozvoj samsung smartphone snapdragon statistika t-mobile technologie vakcinace Vakcína vakcína covid vakcína mRNA xiaomi

Sdílejte článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *